Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър 7/8 твОще от самото начало на извънредното положение

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър 7/8 твОще от самото начало на извънредното положение
Коментари Харесай

Адвокат Силвия Петкова: Почти всички глоби от март насам са паднали в съда заради хаос със заповедите

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър 7/8 тв

" Още през цялото време на изключителното състояние се получава по този начин, че има едни закони, които стоят над заповедите на министъра, които стоят над други закони, една конституция стои най-отгоре, има една Европейска спогодба за отбрана правата на индивида, която също е с преимущество, само че тези горестоящи актове не се съблюдават, взимат се едни законодателни решения, които опонират на голям брой други актове и се основава голям юридически безпорядък ", сподели във вечерното шоу на Слави Трифонов юрист Силвия Петкова. 

" Заела съм се да обобщя правосъдната процедура за неспазване на противоепидемични ограничения. Една статистика съм съумяла да извадя - всички 100% от санкциите за разходка в парка, са паднали в съда. За воденето на тези каузи РЗИ-тата са наказани да платят държавните такси. 

Така стоят нещата и с санкциите за неносене на маска. В 90% те са анулирани. Най-масовият случай е поради неправилна правна подготовка. Полицаите не са показали вярната заповед на министъра. Това е в резултата на хаоса с издаването и анулацията на заповеди. Наказаното лице не знае коя е нормата, която би трябвало да съблюдава, с цел да я съблюдава " - изясни гостенката. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР